Powered By Blogger

zaterdag 30 november 2013

Russische auto's in Nederland (Video)

 Importeur voor de Russische auto’s in Borculo Nederland

 1962 duikt er een nieuwe importeur op voor de Russische auto's in Nederland: N.V. Automobiel Maatschappij "Caland". De nieuwe importeur is gevestigd in Borculo. Nieuw is ook dat de auto's niet meer rechtstreeks uit de Sovjet Unie komen. Alle in Nederland geleverde auto komen vanaf dat moment via België naar Nederland. In België is in 1959 de assemblage van de Moskvitch en Volga begonnen bij de firma Sobimpex in Antwerpen.


www.volga.nlHet bijzondere aan de Belgische Moskvitch en Volga modellen is dat de auto's ook leverbaar zijn met een Perkins dieselmotor, die in Antwerpen in de auto's worden ingebouwd, de dieselmotor wordt vanaf 1962 ook in de Volga ingebouwd. 
De Moskvitch heet op de Nederlandse markt vanaf dat moment net als in België "Scaldia" (Latijns voor Schelde). 
Al tijdens de eerste vijf maanden dat de Volga met dieselmotor te koop is in België, neemt hij 20% van alle verkochte auto's met dieselmotor voor zijn rekening.zondag 24 november 2013

Crash proefritje Ferrari


Opa dacht indruk te maken op zijn kleinzoon


Met dank voor de tip aan Peter Wibbelink.Opa dacht indruk te maken op zijn kleinzoon door hem mee te nemen voor een Breukeleveens proefritje in een Ferrari F12Berlinetta. Dit wordt zeker een dag die de kleine nooit meer zal vergeten.


Wie anders altijd in een Suzuki Wagon R+, Citroën Berlingo, Toyota Yaris of Opel Agila rijdt, kan wel eens verrast worden door de 740 pk die uit de 6,3 liter V12 van een Ferrari F12Berlinetta komt zetten. Opa raakte vanmiddag de macht over het stuur kwijt, waarna de auto ondersteboven in een greppel tegen een boom tot stilstand kwam. Kudos voor de veiligheid van de wagen. Beide inzittenden waren ongedeerd en konden zelfstandig uit het wrak klauteren. De Ferrari is total loss en werd met een kraanwagen weggesleept.