Powered By Blogger

donderdag 15 maart 2012

Aston-Martin Dream Cars (VIDEO)

ASTON-MARTIN  DB  V8
Begin maart ging ik met mijn vrouw even naar Dover. Gezellig shoppen, lekker eten en natuurlijk naar mooie auto’s kijken. Eerst werd de voorraad Engelstalige autobladen aangevuld.
In Nederland zijn een aantal bladen te koop maar de keus is daar veel groter en de prijzen liggen veel lager. Tegenwoordig rijden er ook in Engeland veel minder aparte auto’s rond dan vroeger. Bij het naar buiten lopen werd er al naar het parkeerterrein geloerd om te kijken of daar al iets bijzonders op vier wielen te zien was. Het enige wat we tot dat moment gezien hadden was een Figaro op een autoambulance, in Calais. Op de parkeerplaats in Tenterden was niets te zien maar toen we een straat in liepen hadden we geluk. Daar stond een Aston Martin geparkeerd.


Een mooie acht cilinder coupe V8 uit de jaren zeventig. Brett Sinclair reed in een soortgelijke auto in de serie de Versierders. In Engeland heette de serie the Persuaders.


Terwijl ik foto’s van de prachtige donkerblauwe auto maakte kwam de eigenaar aangelopen. Tijd om even te vragen hoe oud de auto was. Uit 1976, was het antwoord. Op mijn opmerking over the Persuaders moest hij lachen en hij zei dat hij nou niet precies op Brett Sinclair leek.


De volgende ochtend viel ik haast ondersteboven van verbazing toen ik terug naar het hotel liep. Daar stond weer een Aston Martin geparkeerd. Maar dit keer een fonkelnieuwe Rapide. In Nederland goed voor een kleine 3 ton in euro’s. Welke zou ik kiezen als geld geen probleem was?