Powered By Blogger

vrijdag 24 juni 2016

Het grootste Auto Museum ter wereld (VideoFilm)De mooiste en bekendste auto’s  ter wereld


 In onze vakantie in de Elzas in Frankrijk brachten wij een ook bezoek aan het schitterende Auto-Museum Schlumpf in Mulhaus. 

In het automuseum van de gebroeders Schlumpf in Mulhaus dat 20.000 M2 onderdak bied aan een rijke collectie van vierhonderd uitzonderlijke oldtimers, zijn de mooiste en bekendste auto’s ter wereld te zien. Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !


 De collectie werd in 1981 aan het Nationaal Museum de Automobiel overgedragen en zo wist men het uitzonderlijke karakter van deze verzameling oldtimers te bewaren. Dankzij de gigantische beeldschermen, simulators en levensechte reconstructie konden wij de avontuurlijke wereld van de auto in dit museum ontdekken. 

 Het was onmogelijk om in een dag alles te bekijken.We hebben we de voor ons meest interessante auto’s gezien en auto’s bekeken waar we nog nooit van hadden gehoord, echt bijzonder om te zien. Het bezoek aan het Schlumpf-Museum was zeker de moeite waard en we zullen er vast nog een keer naar toe gaan . 
Het is natuurlijk ook leuk om zo’n bezoek aan het museum in Mulhaus een keer te combineren met een weekendje Elzas, want dat is echt super.


Dit verslag kunt u altijd nog weer terug te zien op onze weblog. www.janwib.blogspot.com

Geen opmerkingen: