Powered By Blogger

vrijdag 4 juli 2014

Le-Mans Classic 2014 (Videofilms)De 24 uur van Le Mans is een van de oudste en grootste autoraces ter wereld
Wij brengen samen met onze vrienden Marc en Ingrid een bezoek aan Le Mans om de stad te bekijken en het spektakel van de 24 uurs Classic Le-Mans mee te maken en je kunt het helemaal volgen op onze weblog.
                Foto's: Jan Wibbelink.
Kik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !Rond het jaar 1100 kwam in Le Mans een romaanse kathedraal tot stand op de plaats van een oudere. Deze romaanse kathedraal werd in 1134 en 1137 door brand geteisterd, en daarna in laatromaanse stijl hersteld. Uit deze tijd dateren onder meer de lichtbeuk en de gewelven van het schip. In dezelfde tijd kwam het fraaie zuidportaal van het schip tot stand, dat versierd is met beeldhouwwerk in de stijl van de westgevel van de kathedraal van Chartres

 
De 24 uur van Le Mans is een race die sinds 1923 op het 13,65 km lange 'Circuit de la Sarthe'-circuit in Le Mans (Frankrijk) wordt gehouden. De naam van het circuit komt van de rivier de Sarthe, waar Le Mans aan ligt.
 


Tijdens de race is het de bedoeling om in 24 uur tijd zo veel mogelijk ronden te rijden. De race vindt elk jaar in het tweede weekend van juni plaats. De 24 uur van Le Mans is een van de oudste en grootste autoraces ter wereld voor sportwagens.

Het is, samen met de Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500, de beroemdste race van het jaar. Er komen zo'n 300.000 toeschouwers op af, er zijn 2.500 journalisten aanwezig en bijna 200 miljoen mensen volgen de race op tv. Daarmee is de 24 uur van Le Mans ook het grootste jaarlijkse sportevenement van Europa.


Tegenwoordig moet de winnende auto ruim 5.000 kilometer afleggen. Daarvoor is een topsnelheid van 350 km/h en een gemiddelde snelheid van 220 km/h noodzakelijk.
Foto's van de Le-Mans Classic 2012 ↓


Mille Miglia: Nederlandse neprijders ↓

                 http://janwib.blogspot.fr/2014/06/mille-miglia-neprijders-zo-doen-ze-dat.html