Powered By Blogger

zaterdag 25 mei 2013

Oldtimerrally de Mille Miglia 2013


De grootste oldtimer-rally van Europa de Mille Miglia

Met dank aan Peter Wibbelink voor de tip.
Ook dit jaar werd de legendarische Mille Miglia weer verreden. Van 16 tot en met 19 mei was het weer raak in de Italiaanse landschappen en stoven daar 375 sportwagens uit alle jaargangen over de wegen. Met een rit van Brescia naar Rome en weer terug was het een flinke tour, maar daar staat de Mille Miglia ook voor.
http://www.autogespot.nl/event%3A-mille-migliaIn 2013 waren wij bij de start van de Mille Miglia in Brescia en de tussen stop in Sirmione, schitterend ! ↓
http://janwib.blogspot.com/2012/06/mille-miglia-videoreportage-2012.html

Nieuwe Maserati SUV (20 beste SUV'S ter wereld)


MASERATI GHIBLI   SUV


Zoals Maserati druk bezig is geweest koesteren de glorie van hun 2014 Ghibli sedan in het recente verleden, hebben ze besloten om een andere weg te nemen aan het brengen van nieuwe producten voor hun vermogende klanten. 


De Levante SUV die eerder werd genoemd als Kubang, is uiteindelijk na de Paris Auto Show in 2012 getoond aan de wereld. Deze verschijning hield in dat de Italiaanse autofabrikant serieus was over het binnenhalen van dit nieuwe model.
De naam 'Levante' is gekozen als een laatste optie, omdat het een bijzondere connectie met geschiedenis van de autofabrikant heeft. Het zijn de wortels naar 'Via Emilia Levante' in Bologna, Italië waar de Maserati broers hun eerste auto maakten. Nu, bijna na een eeuw nadat het verhaal begon, heeft het bedrijf de speciale naam die wordt gebruikt voor de eerste keer in deze nieuwe SUV.Maserati's zijn altijd indrukwekkend onder de motorkap van hun auto's, in dit geval is een 3,0-liter V6-motor met een 410 PK, en de optionele en verbeterde 3.8-liter twin turbo V8 motor. Als transmissie is een Levante  8-speed automatische versnellingsbak gemonteerd. De Q4 vierwielaandrijving systeem is de macht van de Levante SUV.
Voor mensen op zoek naar een diesel optie, Maserati zal hoogstwaarschijnlijk een 3,0-liter V6 met  275PK gaan leveren. Deze motor zal worden gecombineerd met de standaard functies van de Levante.

De 20 beste SUV ter wereld ↓

woensdag 22 mei 2013

Trogir een Uniek Eiland ! (Videofilm)


Trogir Stad op een eiland


De oude stadskern van Trogir is gelegen op een eilandje. De Grieken groeven een kanaal, waardoor Trogir loskwam van het vasteland. De stad is door middel van bruggen verbonden met zowel het vasteland als met het eiland Ciovo.

Foto's Auteur Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !De gotische huizen en renaissance paleizen vormen als geheel een bouwkundig monument van bijzondere allure. De oude binnenstad is ontstaan onder Grieks, Romeins, Turks en Venetiaans bestuur.
In Trogir zijn er zoveel oudheden op een betrekkelijk kleine oppervlakte, dat het wel de Museumstad genoemd wordt. 

Kroatië een heel mooi land met duizende eilanden.Mooie natuur, rijke cultuur en tradities. Gastvrije mensen, normale prijzen, warm, schoon en blauwe zee, mooie steden en sfeervolle dorpen zijn een genot voor ieder mens. 
 De zon, de aardige mensen, het voortreffelijk smakelijke eten en drinken, dat maakt het alles waard om met vakantie naar Kroatië te gaan.


De ideale manier om de stad Trogir te verkennen is door de nauwe straatjes met oude huizen, rustige binnenplaatsen te zwerven. Nou en dat is echt mooi !
zondag 19 mei 2013

Split Kroatië (Videofilm)


Het Kroatische Split


Het Kroatische Split in de regio Dalmatië is een prachtige strandstad die vooral bekend is door het reusachtige Paleis van Diocletianus. 


Een deel van het oude stadscentrum bevindt zich letterlijk in dit paleis. Split heeft een erg levendige geschiedenis, waar nog veel sporen van terug te vinden zijn. Bewoners van Split zijn letterlijk leven in een Romeins paleis. In de vierde eeuw na Christus trok de Romeinse keizer Diocletianus en bouwde een enorme woonplaats om hier te wonen van zijn gouden jaren in zijn geboorteland Dalmatië. 

Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !


Later, toen Rome viel, werd het paleis van Diocletianus verlaten. Uiteindelijk, een middeleeuwse stad ontsproten uit haar verlaten klassieke schelp en zijn mausoleum werd een kathedraal. Tot op de dag, het doolhof van smalle steegjes - ooit letterlijk Diocletianus gangen - vormen de kern van Split. In de buurt, de boulevard is perfect voor een wandeling.