vrijdag 2 juni 2017

De Italiaanse Bloemen-Riviéra (VideoFilm)
Langs de bloemenrivièra is de begroeiing zeer divers

De Italiaanse bloemenrivièra (Liguria) is de prachtige, groene kuststrook ten oosten en westen van de havenplaats Genua. Men kan deze streek in twee delen splitsen. De westelijke kustlijn, de Rivièra di Ponente is een smalle kustvlakte die zich uitstrekt van Genua tot aan de Franse grens.

Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !De oostelijke kustlijn, aan de andere kant van Genua, kenmerkt zich door zijn woestere landschap. 
Hier ziet men vaak imposante rotspartijen en kiezelstranden direct aan zee. 
Het is een kust met kleine vissersdorpjes tussen steile kliffen en steile bergen. 
bloemenriviera home
Langs de bloemenrivièra is de begroeiing vanwege het hoogteverschil zeer divers. Langs de kust vind je vooral de mediterrane vegetatie (palmbomen). In de bergen groeien er onder andere rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën.


De bloemenrivièra is ook bekend vanwege de vele aantrekkelijke (Engelse) palazzi langs de kust. Ze kenmerken zich door de lichte pastelkleuren en prachtige ornamenten. Vanwege het aangename klimaat aan de bloemenriviera vestigen zich rond 1850 /1900 de eerste Engelse en Duitse welgestelde om hier te overwinteren.

woensdag 31 mei 2017

Porsche sleept een vliegtuig (VideoFilm)Porsche Cayenne sleept Airbus 380

Porsche heeft een record te pakken. Niet voor het bedenken van zo veel mogelijk 911-varianten (dat zijn er momenteel twintig), maar voor het slepen van een Airbus A380. Met een Porsche Cayenne.

Porsche Cayenne en Airbus A380

Om precies te zijn, met een Cayenne S Diesel (385 pk en 850 Nm) én met een Cayenne Turbo S (570 pk en 800 Nm). Volgens Porsche waren de auto’s volledig standaard, alleen moest er een constructie worden bedacht om de Airbus aan een gewone trekhaak te hangen. De recordpoging werd overzien door Guinness World Records en bestond eruit dat de Cayenne’s een voor een de enorme A380 over een afstand van 42 meter moest verplaatsen.En dat is gelukt! Wat betekent dat Porsche nu het Guinness World Record op zijn naam heeft staan voor het zwaarste vliegtuig dat ooit door een productieauto is versleept. Althans, Porsche Cars Great Britain heeft nu dat record op zijn naam staan. Richard Payne, de bestuurder van de Cayenne tijdens de recordpoging, reed een van de Porsches op dezelfde dag nog terug naar Engeland.