Powered By Blogger

dinsdag 8 augustus 2017

Schitterende oldtimers op Schloss-Dyck (VideoFilm)
Oldtimer spektakel in en rond Schloss-Dyck

 De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van. 
Zo ging het hele spektakel door en rond het "Schloss Dyck" en werd er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer konden schitteren. 
Wij waren erbij schitterend !


Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor nog een grotere afbeelding !Op de velden rondom het kasteel konden bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.In totaal waren er zo'n 3.500 klassieke auto's te zien, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Skoda.
Er was dit jaar ook speciale aandacht voor de ‘beste auto's' waarmee autosportlegende Walter Röhrl ooit gereden heeft, zoals de Opel Ascona 400, Audi Sport Quattro S1 Groep B, Lancia 037 Rallye Groep B (1983) en de

 Ford Capri RS2600 uit 1972.
De ‘heritage' afdeling van Fiat Chrysler Automobiles waren ook aanwezig op het event en verzorgde onder meer demonstratieritten met haar DTM-wapen uit de jaren 90: de Alfa Romeo 155 V6 Ti.
Naast de activiteiten op het circuit, vormen de ‘Jewels in the Park'-tentoonstelling met hoogtepunten uit de culturele historie van de auto en de themashows de belangrijkste evenementen tijdens de Classic Days op Schloss Dyck.