Powered By Blogger

maandag 22 februari 2016

Rolls-Royce Whisky en Sigaren uit Twente (VideoFilms)Rolls-Royce Silver Shadow (1965-1980)

 Rolls-Royce is een merk van tradities en traditionele auto’s, maar met de Silver Shadow maakt het in 1965 een radicale ommezwaai naar een moderner type auto. 

De carrosserie is voor het eerst zelfdragend, de wielophanging onafhankelijk en de auto is voorzien van een hydropneumatisch veersysteem rondom, dat samen met Citroën is ontwikkeld.
Vanaf 1969 is dit systeem overigens alleen nog maar op de achterwielen gemonteerd, want dat bleek al voldoende te zijn. 

Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

 Onder de motorkap ligt een V8 met een inhoud van 6.230 cc en een vermogen van zo’n 190 pk (het merk gaf geen vermogenscijfers op, maar volstond met de melding ‘voldoende’). Een jaar na de introductie, in 1966, is er ook een Silver Shadow Coupé en weer een jaar later volgt er op basis van die coupé een cabriolet. 
Twentse Whisky 
het hout maakt het verschil bij

Sculte Whisky


Twentse lucht ?
Dat is ook het oordeel van Jock Shaw, de Schotse whiskygoeroe die door Velthuis te hulp werd geroepen toen hij in zijn boerderij in Mander, na zijn bekroonde ‘Schnaps’, begon aan een nieuw avontuur.
Het stoken van een whisky maakt het karakter van het Twentse landschap”, aldus Velthuis.
De oud- reclameman liet vaten maken van hout van tweehonderd jaar oude eiken uit Vriezenveen en Almelo. „De smaak van whisky wordt behalve door de vorm van de ketel mede bepaald door de vaten. Een vat zuigt ook lucht aan. Twents hout en Twentse lucht, dat maakt het verschil.” 


Tukker Sigaren 
uit Twente

Scandinavian Tobacco Group Tobacco Service (STG TS) heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de belangrijkste leverancier binnen het sigaren private label segment in Nederland. 


Er zijn daarnaast nieuwe merken ontwikkeld zoals Kenners Keus en Victor Hugo.  
Binnen Scandinavian Tobacco Group vervult Tobacco Service in Tubbergen de centrale logistieke rol voor alle handmade sigaren. 
Ook de land-specifieke afwerking voor alle handmade sigaren wordt vanuit Tubbergen verzorgd. Distributie vindt plaats naar meer dan 60 landen ter wereld.