Powered By Blogger

zaterdag 11 mei 2013

Rally ongeluk in Friesland


De Elfsteden Oldtimerrally gaat zaterdag gewoon door, ondanks een ongeluk op vrijdag. 

Met dank voor de tip aan de Gerard te Wierik.
Het ongeluk gebeurde doordat er een oldtimer op een camping in het Friese Wijckel een feesttent binnen reed, waardoor vier mensen gewond raakten.
Omdat de vier gewonden buiten levensgevaar zijn en bij bewustzijn, heeft de organisatie besloten dat de rally zaterdag door kan gaan. Volgens de politie is de toestand van de gewonden inderdaad stabiel. Een man uit Balk, die als bijrijder in de oldtimer zat, heeft hoofdletsel. Een man die in de tent stond is gewond aan zijn been, een andere man aan zijn nek. Een vrouw raakte even buiten bewustzijn na de aanrijding.Op de camping hebben zich 650 deelnemers uit binnen- en buitenland verzameld voor de rally die zaterdag van start zou gaan. De groep zou vrijdagmiddag alvast een klein tochtje maken. Bij een auto uit 1938 bleef het gaspedaal hangen, waardoor die de feesttent ramde.Spektakel verzekerd ! 
 Zaterdag 11 mei zijn de wegen in Friesland weer een lust voor het oog. Dan rijden er de gehele dag meer dan 400 historische auto’s en circa 200 historische motoren van stad naar stad. De Elfsteden Oldtimer Rally begon in 1984 op bescheiden wijze en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste ééndaagse oldtimer evenement van Europa. Een rijdend museum, met deelnemers uit de Westeuropese landen. Dit jaar wordt de Rally voor de 26e keer gehouden.
Liefhebbers van oldtimers kunnen hun hart ophalen. Als deelnemer aan de Elfsteden Oldtimer Rally of als toeschouwer. Een lang lint van de meest uiteenlopende en vaak ook zeldzame oldtimers trekt voorbij. Alleen voertuigen tot en met bouwjaar 1949 kunnen meedoen. Het merendeel stamt uit de jaren 1920 – 1930.

http://www.elfstedenoldtimerrally.nl/

Start en finish zijn bij camping ‘ t Hop te Wijckel. De start is op zaterdagmorgen vanaf 07.00 uur en de finish is tussen 15.30 uur en 19.00 uur. Voorafgaand aan de Rally wordt op vrijdag 3 juni het Rondje Gaasterland gereden, waarna omstreeks 18.00 uur de openingshandelingen zullen plaatsvinden bij de molen en het kanon te Sloten. Hoofdsponsor van het evenement is TVM Verzekeringen. De grote betrokkenheid van TVM bij oldtimers komt goed tot uitdrukking in de Klassieke Voertuigenpolis en de Youngtimerpolis van OVHV, die de verzekeraar aanbiedt.

Een verzekering voor en door liefhebbers van historische voertuigen.

PUTTERESEE in AIGEN Oostenrijk


Schitterende camping aan de Putterersee

Na het bezoek aan onze vrienden in het gezellige huis boven in de bergen van Ardning hebben we overnacht op een parkeerplaats bij een gasthof, daardoor was de accu helemaal leeg. Toen het probleem opgelost was hebben we een bezoek gebracht aan de schitterende camping Putterersee direct aan het warmste veenmeer van de Steiermark, idyllisch en rustig in een beschermd natuurgebied met prachtige wandelwegen rondom het meer en fietsroute door het Ennstal.


http://www.camping-putterersee.at/


Centrum Aigen-Ketten