Powered By Blogger

zaterdag 17 augustus 2019

Een keer wat anders dan een saaie speklap van de Barbecue !

Gezoete varkenshaas van de BBQ, super lekker !


Varkenshaas die gemarineerd is in een zout/zoete marinade met knoflook en chili. 
Daarna lekker op de bbq (in een oven kan natuurlijk ook) en als laatste insmeren met honing en appelazijn. 
Want appel en varkensvlees, dat gaat te gek samen. 
En dan?  Genieten maar. 
Op de bbq echt één van de favorieten, ook omdat het eigenlijk heel makkelijk is. 

Dus, weg met die saaie speklap en leg dit mooie malse stuk varken eens op de bbq, dat is gewoon super lekker ! 

 Wat heb je nodig ?
deksel op barbecue doen
2 Varkenshazen
1/2 theelepel chilipoeder
5 tenen knoflook, ontveld en geplet
5 eetlepels ahornsiroop of honing
125 ml sojasaus
1 theelepel tijm

Voor de laatste insmeer sessie:
1/2 eetlepel honing
1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel dille
1 eetlepel appelazijn


Maak een avond voordat je gaat bbq-en een marinade door een paar scheuten olijfolie, de sojasaus, ahornsiroop, tijm, chili en tenen knoflook bij elkaar in een bakje te doen. Roer even door. Schenk de marinade in een afsluitbare diepvrieszak en leg dan de varkenshazen hier in. 
Zet een nacht in de koelkast.

Ben je klaar om te gaan genieten ? 
Laat de varkenshazen op kamertemperatuur komen. Steek de briketten of kolen aan en maak de bbq gereed. 
Zorg dat de bbq gereed is voor indirect grillen.
Haal de varkenshazen uit de marinade en schroei de varkenshazen in enkele minuten dicht boven direct vuur. 
Leg ze dan op de indirecte kant met de deksel op de bbq

Draai elke paar minuten en bak ze tot ze de gewenste gaarheid hebben (circa 15 minuten). Met een handige thermometer voor de BBQ houd je een temperatuur aan van circa 55 a 60 graden. 
Maak ondertussen de saus om ze in te kunnen smeren door alle ingrediënten in een kommetje te doen en even goed door te roeren.
Als de varkenshazen bijna klaar zijn, of de juiste temperatuur hebben bereikt, leg je ze op direct vuur en smeer je ze volledig in met de saus. 
Draai ze elke 30 seconden en smeer ze in. Bak ze in totaal nog 2 minuten en leg op een plank, schaal of bord met een stuk aluminiumfolie erop. 
Laat het vlees even een paar minuten rusten om alle sappen weer in evenwicht te brengen. Snijd daarna aan en serveer in dikke plakken. Genieten maar!