Powered By Blogger

donderdag 16 mei 2013

Split aan de Riviera


SPLIT een schitterende stad

Split is gelegen in het zuiden van Kroatie in Dalmatia. Split is een grote "witte" stad met zo'n 210.000 inwoners.
 Aan de wonder schone kust met helder blauw water, ligt camping Stobrec in het mooie groene bos gelijk aan zee.

https://www.facebook.com/campingsplit

De stad heeft een mooi oud centrum, met een mooie boulevard. Toch kan men dwalend door de stad snel uit het centrum geraken en dan moeilijk de weg terug vinden. 
Foto's Auteur Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !In het oude centrum zijn veel oude smalle straatjes en pleinen met kleine winkeltjes en voldoende terrasjes die voor gezelligheid zorgen. Voor uitgaans gelegenheden kan men terecht aan de oostkust van de stad, Split heeft een mooie boulevard waar men heerlijk kan wandelen en genieten van de zeebries onder het genot van een drankje in een van de vele horecagelegenheden. 

Split heeft ook een prachtig groot park gelegen op de heuvel Marjan op de westelijke punt van het schiereiland. Vanaf de heuvel heeft men een spectaculair uitzicht op de stad en de indrukwekkende omliggende gebergtes. Het belangrijkste strand van de stad Split is Bacvice, een modern zandstrand voorzien van allerlei faciliteiten.

maandag 13 mei 2013

Kroatië schitterend ! (Video-film) Kroatie... een van de prachtige landen in het zuiden van Europa

Kroatie heeft veel verschillende gezichten. De uitzichten lopen uiteen van oude bossen tot rotsachtige hoogvlakten.

Foto's auteur Jan Wibbelink.

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !Het is er meestal mooi weer, de stranden zijn geweldig en het land is eigenlijk helemaal niet zo ver weg...De strandliefhebbers zijn hier op de juiste plaats. De Adriatische kust heeft enorme stranden. Bovendien is de Adriatische zee schitterend helder! De Adriatische zee is zeer populair onder duikliefhebbers. Er zijn vele mogelijkheden om in Kroatië te duiken onder begeleiding.

Oldtimers kijken ? ↓
http://janwib.blogspot.com/2013/04/oldtimerrally-in-rijssen.html
Buiten de gezellig drukke steden treft u nostalgische en rustige dorpjes aan. En niet te vergeten de bijbehorende rustieke haventjes met de typische houten bootjes.

Kroatie is nog niet populair onder de grote massa toeristen. Maar dat moment zal zeker nog komen want Kroatië heeft toeristen veel te bieden.Wist u dat er in Kroatië al 7 locaties op de UNESCO-lijst van beschermde cultuur- en natuur monumenten staan ? Een van de redenen waarom u zeker een keer in Kroatie moet zijn geweest !

De gemiddelde water(zee) temperatuur is 16,6 C, en in de zomermaanden loopt het op tot circa 26 graden ! Het gemiddelde jaarlijkse aantal uren zonneschijn is bijna 2400 met een gemiddelde luchtvochtigheid van 73%

Een ideale locatie voor liefhebbers van zon, zee, strand en indrukwekkende cultuur!