Twentse Bakbloedworst
met gekaramelliseerde appel
Ingrediënten.
Voor de
gekaramelliseerde appel
15 gr roomboter
Eetlepel Olijfolie
2 Elstar appels,
geschild en in schijfjes
25 gr suiker
¼ tl kaneel
¼ citroen,
sap
Bereiding:
Snij de bloedworst in plakken van 1 centimeter.
Bak de plakken bloedworst vijf minuten aan beide kanten in de olijfolie en maak ze op smaak met iets zout en peper.
Gekaramelliseerde appel.
Verwarm een
koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de roomboter met iets olijfolie.
Voeg de appelschijfjes,
suiker, kaneel en het citroensap toe en meng alles door elkaar.
Bak de
appelschijfjes ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Je zult zien dat de
suiker zal gaan karamelliseren en een mooi laagje om de appelschijfjes vormt.
Voeg
een klein scheutje water toe als je denkt dat het proces te snel gaat. Haal de
appelschijfjes uit de pan als deze mooi karamelbruin zijn.
Serveer de gekaramelliseerde appel warm over de warme bakbloedworst dit is
super lekker !
Hartstikke lekkere recepten voor de feestdagen ↓
http://janwib.blogspot.nl/search/label/Super%20Lekkere%20Recepten
Hartstikke lekkere recepten voor de feestdagen ↓
http://janwib.blogspot.nl/search/label/Super%20Lekkere%20Recepten