zaterdag 15 december 2018

Twentse Bakbloedworst met appel, super lekker !



Twentse Bakbloedworst met gekaramelliseerde appel

Ingrediënten.

Voor de gekaramelliseerde appel

15 gr roomboter
Eetlepel Olijfolie
2 Elstar appels, geschild en in schijfjes
25 gr suiker
¼ tl kaneel
¼ citroen, sap

Bereiding: 

Snij de bloedworst in plakken van 1 centimeter.
Bak de plakken bloedworst vijf minuten aan beide kanten in de olijfolie en maak ze op smaak met iets zout en peper.

Gekaramelliseerde appel.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de roomboter met iets olijfolie. 
Voeg de appelschijfjes, suiker, kaneel en het citroensap toe en meng alles door elkaar. 
Bak de appelschijfjes ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Je zult zien dat de suiker zal gaan karamelliseren en een mooi laagje om de appelschijfjes vormt. 
Voeg een klein scheutje water toe als je denkt dat het proces te snel gaat. Haal de appelschijfjes uit de pan als deze mooi karamelbruin zijn.


Serveer de gekaramelliseerde appel warm over de warme bakbloedworst dit is 
super lekker !





Hartstikke lekkere recepten voor de feestdagen

http://janwib.blogspot.nl/search/label/Super%20Lekkere%20Recepten

Geen opmerkingen: