Powered By Blogger

woensdag 6 januari 2016

Mercedes Hitler (VideoFilm)
 Een Mercedes occassion met een discutabele geschiedenis

Als we het hebben over occassions met een discutabele geschiedenis dan is dit misschien wel het beste voorbeeld dat je kan bedenken. 

De Duitse handelaar in klassieke auto’s Michael Fröhlich moest even goed nadenken toen hij het verzoek kreeg van een Russische miljardair om de donkerblauwe Mercedes-Benz 770 K van Hitler op te sporen, maar uiteindelijk ging hij toch op zoek.

Na lang zoeken vond hij de Großer Mercedes die ooit toebehoorde aan de man die dood en verderf zaaide in de wereld bij een Duitse verzamelaar. 

En uiteindelijk kocht de Russische miljardair deze bijzondere Mercedes voor een bedrag tussen de 4 en 10 miljoen euro. 
De Duitse verzamelaar had maar liefst 6 van deze Nazi Benzen in zijn kelder staan. De Russiche miljardair heeft ze allemaal gekocht. De Benz van Hitler ging naar Moskou, de rest wordt doorverkocht. De Mercedes-Benz 770 is gebouwd van 1930 tot en met 1943. Van de Series I (1930-1938) zijn 117 exemplaren gebouwd en van de Series II (1938-1943) slechts 88 stuks.

Overigens had niet alleen Adolf Hitler een Mercedes 770 K, maar ook Hermann Göring en menig ander Nazi kopstuk had er eentje. Evenals keizer Wilhelm II en de Japanse keizer Hirohito. (via: express.de)
Een prachtig evenement op een Kasteel ↓ 

http://janwib.blogspot.nl/2013/08/oldtimertreffen-op-landgoed-schloss.html