Powered By Blogger

woensdag 24 september 2014

Automerk Cord staat te koop (videofilm)
Het volledige automerk Cord te koop

 Mocht je nog een eigen automerk willen hebben, dan is dit je kans.
Het historische en niet meer actieve Amerikaanse automerk Cord staat te koop. Cords werden tussen 1929 tot 1932 en van 1936 tot 1937 gebouwd door de Auburn Automobile Company.
De modellen van Cord waren weliswaar Amerikaans groot, maar oogden gestroomlijnd en hadden vaak vooruitstrevende techniek aan boord.

 Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !


Zo wegklapbare kaplampen. Iets dat vervolgens pas in de jaren 60 weer terugkeerde in autodesign.


De oude Cords zijn nog steeds erg gewild onder liefhebbers. Pray In de jaren 60 kocht een zekere Glenn Pray de rechten voor de merken Auburn, Cord en Duesenberg, die allemaal tot hetzelfde bedrijf behoorden. In de loop van de tijd verkocht hij Auburn en Duesenberg weer, maar hij behield de rechten voor Cord.In 2011 overleed hij en zijn nabestaanden hebben besloten de rechten op het merk nu alsnog in de verkoop te doen. Veiling De Amerikaanse Leake Auction Company veilt twee verschillende rechten. De eerste is het recht om speelgoedauto's met de naam Cord te maken en de tweede geldt voor het bouwen en onderhouden van echte auto's met de naam Cord. Geïnteresseerden hebben tot 22 oktober om de rechten te kopen. Gebeurt dit niet, dan wordt het item weer van de markt gehaald en op 22 november aangeboden op een veiling. De hoogste bieder zal dan de rechten in de wacht slepen.Auburn 852 Boattail Speedster
De voorgeschiedenis De Cord Company werd in het begin van de jaren twintig opgericht door Errett Cord en gebruikt als de naam voor het bedrijf waar hij tweedehands auto's verkocht. De handel verliep erg goed en halverwege de jaren twintig kocht Errett Cord het grootste deel van de aandelen van de verlieslijdende Auburn Automobile Company. Nadat hij hier enkele veranderingen had doorgevoerd en Auburn gered had van een faillissement, wilde hij graag een nieuwe auto op de markt brengen die goedkoper zou zijn dan een Duesenberg (waar hij ook eigenaar van was), maar wel een klasse hoger dan het merk Auburn. Het resultaat hiervan was de Cord Automobile.


Ferrari van Steve Mc-Queen te koop ↓
http://janwib.blogspot.nl/2014/08/ferrari-steve-mcqueen.html