Powered By Blogger

vrijdag 8 december 2017

Wat is het nut van Winterbanden ? (Video)


WINTERBANDENTEST 2017

In Lapland hebben we tien winterbanden voor compacte SUV’s tot het uiterste getest, waaronder ook een goedkope band uit China. 
Een zomerband diende daarbij als referentiemateriaal. Met welke banden kom je veilig door de winter ?Wie van winterse omstandigheden houdt, is in Scandinavië op zijn plek. Op het moment dat Nederlanders nog van de herfstzon aan het genieten waren, was Lapland al bedekt met een dikke laag sneeuw. 
Dat is voor auto- en bandentesters natuurlijk top, want hier kun je ruim voor het begin van de winter een complete winterbandentest uitvoeren. 

Dat hebben we ook dit jaar gedaan: ditmaal hebben we winterbanden voor het compacte SUV-segment beproefd. Aan deze test nemen tal van gerenommeerde merken deel, die banden leveren waarvoor je flink in de buidel moet tasten: € 600 voor een set in de maat 225/55R17 is heel normaal. Als je voor de banden van het Koreaanse merk Kumho kiest, 
betaal je minder dan € 500. De banden van de Taiwanese bandenreus Cheng Shin, die onder de ook in Europa inmiddels bekende merknaam Maxxis worden verkocht, kosten een slordige € 400 per set. 
Lees verder ↓
https://banden.autoweek.nl/winterbanden/
Het kan echter nog goedkoper, want de banden van de Chinese fabrikant Pace (Engels voor snelheid) mogen al voor zo’n € 300 mee naar huis. Pace is een merknaam van de Chinese bandenfabrikant SD International, die fabrieken in China en Thailand heeft. 
Hoe goed is zo’n low budgetband, die nog niet eens de helft kost van het bedrag dat je voor een Michelin-band betaalt ?