zondag 24 juni 2012

Bergamo een prachtige oude stad ! (Video)Oude Stad – Bergamo 

Bergamo is gelegen net voor de Alpen. Bergamo is bekend van zijn artistieke schatten en betoverende middeleeuwse sfeer. De stad is vertaald in twee delen: ‘Citta Bassa’ de drukke en moderne stad en ‘Citta Alta’ met haar rijke erfgoed van kunst en geschiedenis. Milaan is ongeveer 30 minuten van Bergamo af gelegen.
Op een regen achtige dag, zijn met met de trein naar Bergamo gegaan om de stad te bezoeken en in de stad zijn we met de bus verder omhoog gegaan voor een schitterend uitzicht op de plaats Bergamo.
Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !De ‘Piazza Vecchia’ is het hart van de oude stad, waarbij er een mix van middeleeuwse en Renaissance architectuur zichtbaar is. Vooral de oude stad heeft veel smalle, rustige straatjes om doorheen te lopen.


 

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat hebben jullie toch mooie plaatsen en gebieden gezien.Ik kan me voorstellen dat het Meer jullie Meer van Gallileo is geworden.En wat een mooie natuur,ik wou dat Wim zo ver met de auto wilde rijden.Maar wij doen het op onze manier.Het Schoolfeest is weer voorbij.Zondag tijdens de optocht heeft het steeds geregend,maar het was een geweldige optocht met erge mooie wagens.Het was een vermoeiend weekend en de temperatuur was nou ook niet erg fijn.Het a`s weekend word hier weer warm weer met af en toe een bui.De omgeving van Freiburg is ook erg mooi dus geniet nog daarvan.We horen wel wanneer je weer terug bent.Nog een fijne laatste week dan maar?
Groetjes Rikie en Wim.