Powered By Blogger

donderdag 28 juni 2012

De hoogste autowegbrug van Europa (Video)De Moseltalbrücke (Moezeldalbrug) is een brug over de rivier de Moezel nabij de Duitse plaatsjes Winningen en Dieblich, gelegen aan de A 61 in Rijnland-Palts. 

We staan op de camping in Winningen gelijk aan de moezel vlak bij de brug.
http://www.camping-winningen.de/


De brug die gebouwd is tussen 1969 en 1972 heeft een totale lengte van 935 meter en overspant de rivier de Moezel over een hoogte van 136 meter. De totale breedte van de brug bedraagt 30,50 meter en heeft een totaalgewicht van 11463 ton. 
We gingen met de veerpont naar de overkant en fietsten langs de Moezel om de schitteren uitzichten en de brug beter te kunnen bekijken.
Foto's: Jan Wibbelink.     Klik op de foto,s voor een grotere afbeelding !


De spanwijdte tussen de pijlers, welke als holle betonpijlers met een wanddikte van 0,3 meter zijn uitgevoerd bedraagt respectievelijk 158,6 - 282,2 - 170,5 en 146,1 meter. De totale bouwkosten van de brug bedroegen ongeveer DM 40.000.000,--. Bij de brug bevindt zich een Raststätte waar aan beide zijden een restaurant is gevestigd. Ook is er de mogelijkheid om te genieten van een weids uitzicht over het Moezeldal. Een trap onder de brug biedt de mogelijkheid om van de ene parkeerplaats naar de andere te lopen.
Winnigen is een schitterend gebied aan de Moezel waar erg veel druiven tegen de bergwanden groeien. We fietsten langs de Moesel van Winningen naar Koblenz om te genieten van de prachtige uitzichten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Jan en Hennie,
Allereerst gefeliciteerd met jullie kleindochter.
Zijn jullie inmiddels weer thuis?Wat een mooie reportages heb ik van jullie gezien en het leek ook wel of je altijd mooi weer hebt gehad.En nu heb je wat mee gebracht naar Goor?
Een week geleden had ik een heel verhaal aan jullie gemaakt,het was al midden in de nacht en toen heb ik iets verkeerd gedaan en toen was ik alles kwijt.Ik heb nu de PC pas weer aan, een week geen tijd gehad.Het schoolfeest zijn we goed doorheen gekomen alleen met de optocht was het koud en erg nat,maar dat heb je vast al wel gehoord.Hoop jullie gauw weer te zien.Gaat Hennie donderdag weer mee voor de laatste keer zingen?
Groetjes Rikie

Anoniem zei

Ik zie het nu pas, erg mooie foto's van een heel mooie plek.
Gr, jan