Powered By Blogger

donderdag 17 november 2016

Jaguar bouwt 9 nieuwe Oldtimers ! (Video)


Jaguar gaat 9 nieuwe unieke oldtimers produceren van het type xk-ss

In maart dit jaar liet Jaguar weten een negen nieuwe 'continuation' modellen te gaan bouwen. Daarmee doelt het Britse merk op het opnieuw produceren van een model dat al decennia geleden van de markt verdween.Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

  
Eerder was de Lightweight E-Type aan de beurt en nu gaat Jaguar 9 exemplaren van de XKSS, de straatversie van de D-Type, produceren omdat er in 1957 9 stuks verloren gingen bij een brand in de fabriek van Jaguar.


Meerdere originele exemplaren van de XKSS zijn volledig ingescand, van het buizenchassis tot het plaatwerk aan toe. De nieuwe koets bestaat net als voorheen uit een magnesiumlegering. Jaguar pompt de XKSS'en overigens niet vol met moderne gadgets. De originele productietechniek wordt toegepast en zaken als de remmen en de banden zijn nagenoeg exact zoals ze vroeger waren.

 Ook het interieur is nagenoeg niet van het origineel te onderscheiden. De brandstoftank is overigens wel gemoderniseerd in het kader van de veiligheid.
Onder de motorkap ligt een 3,4-liter metende zes-in-lijn van de D-Type, een blok dat 
  
in dit geval is samengesteld uit een nieuw gietijzeren blok met nieuwe cilinderkoppen en drie carburateurs.
Alle 9 exemplaren, die stuk voor stuk 1,2 miljoen euro gaan kosten, zijn al vergeven., De productie start begin volgend jaar.

Gestolen Jaguar naar 45 jaar terug ↓
                                           https://janwib.blogspot.nl/2014/09/gestolen-jaguar-na-46-jaar-terug.html

Geen opmerkingen: