Powered By Blogger

donderdag 13 maart 2014

Mercedes bracht 22 miljoen op ! (VIDEO)
 Het was vorig jaar een veilingrecord, bij Bonhams in Goodwood: omgerekend ruim 22 miljoen euro werd er betaald voor een Silver Arrow, de Mercedes-Benz W196.

En wij weten door wie... Juist ook vanwege het unieke 'hamerstuk', de in de vijftiger jaren Grand Prix-winnende Mercedes-Benz W196, puilde de veilingzaal in Goodwood werkelijk uit met belangstellenden. En dat bleken niet louter nieuwsgierigen, want er werd behoorlijk snel en veel geboden op de bijzondere Silver Arrow - ook online en via telefoonlijnen. De unieke sportauto - die ter veiling werd aangeboden door de Emir van Qatar - werd in 1954 bestuurd door de legendarische Argentijnse coureur Juan Manuel Fangio. Hij won er onder meer de Duitse en Zwitserse Grand Prix mee. 
En voor de liefhebbers: het chassisnummer is 00006/54, voorzien van 2,5 liter acht-in-lijn. Onlangs was in het Louwman Museum nog een indrukwekkende expositie te zien van Silver Arrows of zo u wilt, Silberpfeilen. Ah fijn, nog nooit dus bracht een auto op een veiling 19,6 miljoen Britse Ponden op (ruim 22 miljoen euro), een recordbedrag dus, en dat ook nog eens tijdens het twintigste, dus jubilerende Festival of Speed. Wie dat er voor over had? Primeurtje! De veilingmeester mocht de naam van mode-ontwerper Ralph Lauren noteren. Silver Arrows ( Duits : Silberpfeil ) was de naam die door de pers naar Duitsland dominante Mercedes-Benz en Auto Union Grand Prix autosport auto's tussen 1934 en 1939, en later ook toegepast op de Mercedes-Benz Formula One en sportwagens in 1954 en 1955. Al decennia lang tot de invoering van sponsoring kleurstellingen, elk land had zijn traditionele kleur in autoracen . Italiaanse raceauto's zijn nog steeds beroemd om hun Rosso Corsa rood, Britse daarvan zijn British Racing Green , Franse Bleu de France blauw, etc. Duitse auto's zoals de Blitzen Benz waren wit, net als de drie Mercedes dat de gewonnen 1914 Franse Grand Prix 1-2-3. Aan de andere kant, Mercedes won de Italiaanse Targa Florio met auto's geschilderd rood in 1922 ( Giulio Masetti ) en 1924 ( Christian Werner ), mengen met de lokale concurrenten. De grote supercharged 200 pk Mercedes-Benz SSK waarmee Rudolf Caracciola won de 1931 Mille Miglia heette White Elephant.

)

Geen opmerkingen: