Powered By Blogger

maandag 10 maart 2014

Nationale Oldtimerdag 2014 (Videofilms)

Nationale Oldtimerdag
De jaarlijkse Nationale Oldtimerdag wordt net als vorig jaar weer op Vaderdag in Lelystad gehouden. De 30e editie van het klassieker-evenement besteedt extra aandacht aan 'de auto's van André Citroën'.

http://www.oldtimerdaglelystad.nlOp zondag 15 juni kun je met de fotocamera op de borst weer naar hartelust plaatjes schieten in Lelystad. Dit jaar vindt er de 30e editie van de Nationale Oldtimerdag plaats, waarin 'de auto's van André Citroën' in de schijnwerpers worden gezet.De Nationale Oldtimerdag viert het feit dat 95 jaar geleden de eerste Citroën op de weg verscheen. Een andere beweegreden is het gegeven dat het precies 80 jaar geleden is dat André Citroën afstand deed van z'n merk. De oprichter van Citroën, wiens familienaam in een verder verleden simpelweg 'Limoenman' was, overleed al in 1935 na een lang ziekbed.


De auto's uit de periode dat André Citroën zelf de directie over het merk voerde, worden op de Nationale Oldtimerdag onder de aandacht gebracht. Dat is mogelijk dankzij een samenwerking met PATAN, een vereniging voor bezitters van achterwielaangedreven Citroëns van tussen 1919 en 1939. Een brede selectie uit modellen als de C2, C3, B10, B12, B14, B18, C6, C4 en Rosalie zullen in Lelystad hun opwachting maken. Citroëns niet jouw ding? Wees niet getreurd; in totaal zullen er zo'n 400 klassiekers van allerhande pluimage acte de présence geven.


De 30e Nationale Oldtimerdag vindt tussen 09:00 en 17:00 uur plaats aan de Bataviaboulevard in Lelystad. Toegang is gratis.


Geen opmerkingen: