Powered By Blogger

zaterdag 2 maart 2013

Super lekkere Kip


                                                                                 
Kip uit de oven  

Benodigdheden:

30 gram Bloem. Paprikapoeder.
4 Kippenbouten.
50 gram Boter.
1 blokje Kippen Bouillon.
1 Ui.
1 Paprika.
1 teentje Knoflook.
1 klein rood Pepertje.
1 eetlepel Tomatenpuree.
Peper en Zout.

Bereiding:

Meng in een schaal de droge bloem, de paprikapoeder, de peper en het zout en
haal de stukken kip hierdoor. 

Bak de kip in de boter snel bruin en leg de kip een beboterde ovenvaste schaal.
Bak daarna in de braadboter de schoongemaakte en in ringen gesneden ui, de in stukjes gesneden paprika, het uitgeperste teentje knoflook en het fijn gesneden pepertje.

Doe na 5 minuten de tomatenpuree en een 1/2 liter bouillon erbij en maak de saus op smaak met peper en zout.

Bind de saus met de overgebleven bloem en giet de saus over de kip en dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie.

Zet de schaal op het rooster midden in de op 200 graden voor verwarmde oven.
Bak de kip in 40 minuten gaar.

Serveer er rijst met snijbonen bij, dit is gemakkelijk en super lekker.


donderdag 21 februari 2013

Saab museum in Aalten

Saab Museum

  In Aalten bevindt zich en unieke collectie Saab Oldtimers die 60 jaar Saab automobielen weerspiegeld. Niet alleen auto’s zijn opgenomen in dit knusse en gezellige museum maar ook uniek fotomateriaal, folders, werkplaatshandboeken, pins, posters, instructieboekjes en allerlei materiaal ooit door Saab uitgegeven.

De oudste aanwezige Saab dateert uit 1952 en is van het type 92. De historie van het merk Saab is vertegenwoordigd door vele unieke types, oa. de Saab 96 Sport en Monte Carlo, de uiterst zeldzame Saab Sonett sportauto’s, de bekende Saab 96 V-4 en niet te vergeten de Saab 900 cabrio. Een kleine greep uit de aanwezige Saab modellen.

Anton Kempink verzamelt en rijdt al ruim 40 jaar Saab. De rally successen van Saab en de spreekwoordelijke veiligheid die Saab hoog in het vaandel heeft staan, zijn voor hem de aanleiding geweest dit museum op te zetten. Hij is in de Saabwereld zeker geen onbekende. Zo won hij drie maal de prestigieuze Viking tocht van Saab Club Nederland en was hij mede-organisator van het 25 jarig jubileum van voornoemde club. De huidige collectie omvat een twintigtal Saabs. Daarnaast vindt u in het museum vitrinekasten vol Saab curiosa, pins, horloges, poster, folders, werkplaatshandboeken. Kortom alles wat met Saab te maken heeft kunt u hier bewonderen.Naast bijzondere Saabs vindt u in dit museum een schitterende verzameling Kreidler bromfietsen, een jeugdliefde van museum eigenaar Anton Kempink , die terug gaat tot 1959.


http://www.saaboldtimermuseumkempink.nl/

U vindt hier ook een enorme verzameling Saab onderdelen. In de magazijnen van Anton Kempink zijn veel unieke onderdelen te vinden van de Saab tweetakt uit de jaren vijftig, tot de Saab 900 en 9000 uit recentere jaren.
Veel van deze onderdelen zijn te koop evenals enkele complete Saabs. Daarnaast worden doublures van miniatuur Saabs, folders, instructieboekjes, pins, posters, werkplaatshandboeken en ander Saab curiosa te koop aangeboden.

DE GESCHIEDENIS VAN SAAB  ↓ ↓

http://janwib.blogspot.nl/2011/12/oldtimer-geschiedenis-van-saab-1937.html

woensdag 13 februari 2013

Gevulde perzik met tonijnsalade (super lekker)

Door veler verzoek vanaf nu meer super lekkere recepten op deze weblog !



Benodigdheden:

Perziken in blik zijn het handigst, laat voordien wel even uitlekken. Maak de tonijnsalade: prak de tonijn zeer fijn, meng met knoflooksaus naar smaak.Vul de perziken met het tonijnmengsel en garneer ze met rivierkreeftjes.


1 blikje tonijn op olijfolie.
1 blik perziken.
1 teentje knoflook.
5 eetlepels mayonaise.
5 eetlepels creme frace.
Zwarte peper.
Zout.
Verse peterselie.
Doosje rivierkreeftjes. (Lidl)


Bereiding:

Voeg de mayonaise en de creme frace en het geperste knoflook teentje toe en maak er een knoflooksaus van.
Laat de tonijn uitlekken.
Meng alles tot een mooie homogene massa en bijkruiden met peper en zout.
(zorg ervoor dat de tonijnsla niet te mayo wordt)
Schep nu de perzikhelften vol en op het torentje
afwerken met enkele rivierkreeftjes.

SUPER LEKKER !