1. Snijd de prei in diagonale ringen en was deze goed onder
de koude kraan. Laat de prei uitlekken.
2. Dep ondertussen vast de zalmfilets droog met een vel
keukenrol en kruid ze aan weerszijden met peper en zout.
3. Verhit een beetje olijfolie in twee koekenpannen. Doe de
preiringen in een koekenpan en bak deze op middelhoog vuur tot de prei goed
zacht begint te worden.
4. Voeg de room aan de prei toe en breng op smaak met peper
en zout. Laat de prei vijf minuten op laag vuur koken tot het meeste vocht
verdampt is. Schep vervolgens een hoeveelheid verse dille naar smaak door de
prei.
5. Bak in de andere koekenpan de zalmfilets aan één kant een
minuut of 3 en aan de andere kant nog 1 à 2 minuten.
6. Serveer de zalmfilet met de romige prei en een lekker
aardappelgerecht.
Dit gerecht is gemakkelijk te maken en super lekker !