Powered By Blogger

zaterdag 28 juni 2014

Ambiose een schitterende stad (Video)

Ambiose aan de La Loire

Frans 1 en Leonardo da Vinci, kozen er allebei voor om lange tijd in Amboise te verblijven. Ze hadden een goede smaak ! Frans I, de esthetenkoning en bouwer, bracht er het grootste deel van zijn jeugd en het begin van zijn heerschappij door.
Hij gaf in zijn kasteel feest na feest.

 
Leonardo da Vinci. De schilder van de Mona Lisa, uitgenodigd door Frans I, bracht de laatste jaren van zijn leven door in het Clos Lucé.↓

Foto's Jan Wibbelink.
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

De gastronomie in de Val de Loire, een levenskunst Rillettes (pastei) en Loire-wijnen, crottin de Chavignol en witte botersaus... De vondsten van de koks en landbouwers in de Loirestreek zijn al heel lang een traktatie voor het hele land. Hier is heel wat stof om eetlust op te wekken en dat gaan we natuurlijk zelf ook maken !La Loire: een machtige natuur

 De Loire heeft schitterende, uitzonderlijke landschappen, die voortdurend veranderen. De rivier heeft vele verschillen en overal liggen beboste eilandjes en zandbanken. Op de rechteroever kunt u genieten van de kleuren van uitgestrekte graslanden, terwijl op de linkeroever glooiende hellingen zich uitstrekken.
 


 
Dit complex is een belangrijk onderdeel van het natuurlijke, culturele en historische erfgoed van de Val de Loire. Met de fiets was het een prachtige route langs de Loire ! Je kunt al fietsend de loop van de Loire volgen over meer dan 150 kilometer.Het is wel sportief, maar nooit te intensief.Het was gewoon schitterend !
Het koninklijk kasteel de La Loire in Amboise ↓Bezoek aan het Museum van de eerste MPV
Het Matra Museum↓

http://janwib.blogspot.fr/2014/06/museum-van-de-eerste-mpv-ter-wereld.html

Geen opmerkingen: