Powered By Blogger

vrijdag 2 oktober 2015

Unieke vondst klassieke auto's (VideoFilm)

In deze Franse schuur stond voor miljoenen euro’s aan oldtimers weg te roesten

Een unieke vondst op het Franse platteland trof een veilinghuis in 2014 tientallen verroeste klassieke auto’s aan. Sinds de jaren zeventig had niemand meer naar de collectie omgekeken. 
Medewerkers van veilinghuis Artcurial werden “een beetje emotioneel” toen ze een paar schuren op een landgoed in het westen van Frankrijk betraden, meldt BusinessInsider. 
Ze waren ingeschakeld door de erfgenamen van een autoverzamelaar, die wilden weten of de roestbakken in de tuin nog wat waard waren. Ze troffen tientallen bijzondere oldtimers aan, sommigen nauwelijks herkenbaar door decennia verwaarlozing. 


 Ferrari van Alain Delon Een Maserati A6G uit 1956, getaxeerd op 800.000 tot 1,2 miljoen euro.↓Een Talbot Lago Coupé, die ooit aan koning Faroek van Egypte blijkt te hebben toebehoord.↓
 Een Ferrari California, ooit eigendom van acteur Alain Delon: moet 9,5 miljoen tot 12 miljoen euro opbrengen. ↓
En de lijst gaat door: in totaal zestig modellen van Europese automakers kwamen onder het stof vandaan. Verzamelaar uit jaren vijftig De auto’s werden in de jaren vijftig en zestig verzameld door een zekere Roger Baillon, ondernemer in de transportsector. 
Volgens het veilinghuis was Baillon in de jaren zeventig gedwongen om een een deel van zijn collectie te verkopen, toen zijn zaak bergafwaarts ging. Wat overbleef parkeerde hij op zijn landgoed, waar de auto’s kennelijk min of meer werden vergeten.

Geen opmerkingen: