Powered By Blogger

maandag 12 januari 2015

Nieuwe Ford GT Supercar ! (VideoPresentatie)Ford GT - New 600 Horsepower Supercar!


De geruchten blijken te kloppen: Ford heeft op de NAIAS in Detroit de grootste klapper op z'n stand in de vorm van de nieuwe GT. Ford heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe GT flink ingezet op gewichtsreductie.

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding ! 


De ingenieurs hebben veel koolstofvezel en aluminium gebruikt om het vlaggenschip zo scherp mogelijke rijeigenschappen en een zo kort mogelijke sprinttijd te geven. Het merk belooft dat de nieuwe generatie één van de beste pk-gewichtsverhoudingen heeft van alle productieauto's. 

De GT heeft 20-inch lichtmetaal, omhuld door Michelin Pilot Super Sport Cup 2-rubber. Is het dan allemaal goed nieuws? Nee. De puristen zullen immers wat teleurgesteld zijn over wat er onder de kap ligt. Het is namelijk geen V8, zoals bij de eerdere generaties, maar een V6 met twee turbo's. Als wisselgeld krijg je wel meer pk's dan ooit: de nieuwe GT mobiliseert namelijk 600 stuks. 


De motor is gelukkig wel - zoals het hoort bij de GT - midscheeps geplaatst en de aandrijving geschiedt op de achterwielen. De auto heeft bovendien een adaptieve spoiler en andere actieve aerodynamische voorzieningen. Met de nieuwe GT viert Ford dat het in 1966 de eerste, tweede en derde plek in Le Mans behaalde. 
De productie start dan ook pas volgend jaar, want dan is dat precies vijftig jaar geleden. Het merk brengt 'm op de markt 'in een beperkt aantal landen'. 
 Wie niet zolang kan wachten, doet er goed aan de NAIAS in Detroit te bezoeken. Uiteraard duikt de auto ook op in onze showvideo's van de belangrijkste Amerikaanse autoshow.

Geen opmerkingen: