Powered By Blogger

donderdag 5 juni 2014

Mille Miglia neprijders, zo doen ze dat !


De nep-deelnemers in hun D-Type replica


De Mille Miglia is een bijna mythische race, maar niet iedereen neemt het even nauw met de tradities van deze Italiaanse klassieker. Gaat je hart sneller kloppen van klassieke auto’s, dan kun je simpelweg niet om de Mille Miglia heen. 
Want zeg nou zelf: waar komen historische auto’s beter tot hun recht dan op Italiaanse wegen, dwars door Italiaanse dorpjes en landschappen? 
Het evenement is in de kern natuurlijk een wedstrijd, maar brengt bij de deelnemers en de toeschouwers vooral de passie vooral het moois uit het verleden naar boven. Helaas blijkt niet iedereen de magie van de Mille Miglia te begrijpen. Sterker nog: hoe sommige types de race benaderen, komt heel dicht in de buurt van heiligschennis. Het zou goed kunnen dat twee Nederlandse ‘liefhebbers’ langzaam nattigheid voelen, of niet Ot Jolema en Jack Vrolijk? De nep-deelnemers in hun D-Type replicaDeze twee heren stonden niet ingeschreven als deelnemer voor de editie van 2014, maar vonden het kennelijk geen probleem om stiekem mee te rijden met hun Jaguar D-Type. Een replica, om het nog net een beetje erger te maken. 
Hoe ? 
Het tweetal reed rond met een vals startnummer (453) en vrijwel dezelfde bestickering als de echte deelnemers, waarmee ze volgens onze tipgever zelfs het podium opreden. Rest ons slechts een vraag. Heren, wat bezielde jullie: als nep-deelnemer met een replica de Mille Miglia rijden ! ?

Geen opmerkingen: