Powered By Blogger

donderdag 19 juni 2014

Een schitterende stad tussen wijn en water

Auxerre Tussen wijn en water
 De kronkelige straatjes van Auxerre en haar rijke erfgoed maken van de hoofdstad van Basse-Bourgogne een boeiende stad van kunst en geschiedenis.

Onderweg naar Auxerre kwamen we door het mooie plaatsje Moneteau op de achtergrond het gemeente huis.


Foto's Jan Wibbelink.

Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !


Op enkele kilometers van de wijngaarden van Chablis is Auxerre een bestemming om onbeperkt te verkennen en te proeven... Bourgondië in beeld.Sinds de 1ste eeuw profiteerde Auxerre van de rivierhandel. In de middeleeuwen zorgde de beroemdheid van bisschop Saint-Germain voor de bloei van de bedevaarten. •· De kathedraal St-Etienne is opgetrokken op een plek met meerdere gebouwen uit de romaanse tijd.De crypte van de abdij St-Germain herbergt enkele van de oudste muurschilderingen van Frankrijk. Aankomst via de rivier Sinds de 1ste eeuw profiteerde Auxerre van de rivierhandel. In de middeleeuwen zorgde de beroemdheid van bisschop Saint-Germain voor de bloei van de bedevaarten. De schipperswijk Quartier de la Marine heeft haar slingerende weggetjes en vakwerkhuizen weten te bewaren. Het oude Auxerre met autovrije straten ligt rondom de Tour de l'Horloge.

Dicht bij deze klokkentoren staat het huis van de beroemde gerechtsdeurwaarder die in kinderrijmpjes bekend is onder de naam Cadet Roussel. De kathedraal met gotisch hoofdeinde ligt harmonieus op de oever van de Yonne. Verspreid over de stad getuigen talrijke gebouwen van verschillende architectuurstijlen uit de middeleeuwen, renaissance en art deco.

De Haut-Saone in Frankrijk een prachtige natuur ↓

http://janwib.blogspot.fr/2014/06/frankrijk-de-haut-saone-een-prachtige.html

Geen opmerkingen: