Powered By Blogger

woensdag 19 maart 2014

Derde Chevrolet Corvette uit diepte gered (Video)
Vorige maand zakten acht Corvettes plotsklaps door de vloer 

Vorige maand zakten acht Corvettes plotsklaps door de vloer van het Chevrolet Corvette-museum. Gisteren is het derde exemplaar weer naar boven gehaald. 


Het letterlijk wegvallen van de acht 'Vettes had niets te maken met zwaarlijvigheid. De Amerikaanse spierbundels verdwenen in een zogeheten zinkgat ('sinkhole'), een natuurverschijnsel waarbij een groot gat ontstaat door bijvoorbeeld het instorten van ondergrondse holten. In het National Corvette Museum in het Amerikaanse Kentucky is men druk in de weer met het redden van de Chevrolets. 
Gisteren is het derde slachtoffer, een gefacelifte Corvette van de eerste generatie uit 1962, naar boven getakeld. Eerder deze week werd een ZR-1 uit 2009 en een 40th Anniversary uit 1993 naar het aardoppervlak teruggebracht. 


 Voor het optakelen van de resterende vijf Covettes wordt nog zeker zestig dagen uitgetrokken. In het 9 meter diepe gat met een diameter van 12 meter liggen nog een pace car-uitvoering uit 1984, de miljoenste Corvette uit 1992, een ZR-1 Spyder uit 1993, een ‘Mallet Hammer’ Z06 uit 2001 en de anderhalf miljoenste Corvette uit 2009.

Geen opmerkingen: