Powered By Blogger

zondag 3 november 2013

Aston Martin 100 jaar (JB 007 Video)

100 JAAR
ASTON MARTIN
Aston Martin is het favoriete vervoersmiddel van James Bond en bestaat een eeuw.Minstens zo Brits als thee met melk,slecht weer en ordinair kortgerokte vrouwen en net iets ouder dan The Queen, maar dat zie je bepaalt niet aan de jubilaris af.
Aston Martin bestaat 100 jaar en dus staat 2013 in het teken van de nodige festiviteiten rondom het Britse merk.De jarige was zo vriendelijk om ons een lijstje toe te sturen met 10 wist-u-datjes. Aangezien wij dol zijn op lijstjes, zijn wij de laatste om jullie deze tien feitjes over het jarige Aston Martin te onthouden.  
Daar komen ze! 1. Er zijn in de loop der tijd tien verschillende versies van het Aston Martin-logo geweest. Het huidige beeldmerk dateert alweer uit 2003; tijd voor iets nieuws? 2. Het Aston Martin-logo met vleugels heeft z’n oorsprong in het oude Egypte. Het is afgeleid van de opengeslagen vleugels van een scarabeekever. 
3. In 100 jaar tijd heeft Aston Martin iets meer dan 60.000 auto’s gebouwd. Dat komt neer op een gemiddelde van iets meer dan anderhalve Aston per dag. 4. 
Van die 60.000 geproduceerde Aston Martins is volgens nauwkeurige schattingen nog 90 procent in leven. 5. Aston Martin heeft z’n auto’s op zeven verschillende locaties gebouwd. 6. Het huidige Aston Martin-hoofdkantoor in Gaydon viert dit jaar z’n tiende verjaardag.
 7. De Aston Martin Owners Club werd in 1935 opgericht in The Grafton Hotel in Londen. 8. De One-77 supercar is niet alleen de krachtigste, duurste en meest exclusieve auto die is ook uitverkocht.
9. In één One-77 zit 2.700 manuur aan werk. 10. Het spuitwerk van een huidig model Aston Martin neemt tussen de 50 en 70 uur per auto in beslag.


Geen opmerkingen: