Japanse Tomatensoep
Ingrediënten:
750 gram tot 1 kilo verse tomaten.
5 dl. bouillon (eventueel gemaakt van een bouillonblokje)
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
250 gram winterwortelen, geschild en in kleine blokjes gesneden.
(Voor de zoete smaak alleen winterwortelen gebruiken.)
1 klein pakje gezeefde tomaten.
Verse peterselie en wat tijm, maar niet te veel.
Een klein rood pepertje aan kleine stukjes gesneden.
250 gram rundergehakt, kleine balletjes hiervan maken met zout, witte peper en nootmuskaat.
Recept:
Ontvel de tomaten in heet water, verwijder de kroontjes en snijd ze in parten.
Zet een redelijk grote pan op het vuur met daarin de bouillon.
Zodra de bouillon aan de kook is, voeg je de verse tomaten, het pakje gezeefde tomaten, de wortel, de ui en de kruiden toe.
Laat de tomatensoep ongeveer 20 minuten koken op laag vuur.
Maak de tomaten de wortels en de uien fijn met een staafmixer en doe deze dan terug in de bouillon.
Proef de soep en maak de soep op smaak met zout, witte peper en suiker.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat deze ongeveer 10 minuten meekoken.
Serveer deze lekkere Japanse tomatensoep goed warm en met room en een klein beetje fijn gesneden verse peterselie.
Super Lekker !