donderdag 18 januari 2018

Land-Rover 70 jaar in productie ! (VideoFilms)LAND ROVER START EEN BIJZONDER RESTAURATIEPROJECT

 Land Rover viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag en dat jubileumjaar gaat op bijzondere wijze van start. 
Het merk laat weten dat het een van de drie 'debuutmodellen' gaat restaureren.
Land Rover stelde zich tijdens de AutoRai in 1948 met veel bombarie aan de wereld voor.


Het merk Land-Rover bracht drie showauto's naar de Amsterdamse autoshow, waarvan er nu een is teruggvonden. Het model wordt uiteraard gerestaureerd, al blijven volgens Land Rover "[...] het patina van alle componenten en de lichtgroene carrosseriekleur uit 1948 bewaard."

De showauto werd bij toeval ontdekt op slechts een aantal kilometer van de fabriek in het Engelse Solihull waar hij het levenslicht zag. Jaguar Land Rover Classic neemt de restauratie op zich. De auto blijkt tot in de jaren 60 in gebruik te zijn geweest. Zijn huidige erbarmelijke staat dankt hij aan 20 jaar geparkeerd staan in een weiland in Wales.

Na zijn showdebuut in 1948 werd de oorspronkelijk linksgestuurde auto - een voorseriemodel met een koets van dikker aluminium, een gegalvaniseerd chassis en een demontabele laadbak - omgebouwd zodat het stuur aan de rechterkant kwam. In 1955 verscheen de auto voor het eerst op kenteken, waarna hij in 1961 een nieuwe eigenaar vond. Vanaf 1968 deed de auto dienst als generator, maar na 20 jaar liep de motor vast. Daarna vond de auto een nieuwe eigenaar bij wie hij onlangs in het weiland werd teruggevonden.