Powered By Blogger

zaterdag 16 december 2017

Peperdure oldtimer in Amsterdam (Video)


Alfa-Romeo 
2500 6 C 1950

Wat is de laatste plek en tijd waar je een peperdure en hyperzeldzame klassieker als de Alfa Romeo 6C verwacht ? Een regenachtige novembermiddag middenin Amsterdam komt wat ons betreft aardig in de buurt. Toch is dat precies waar Willem Verstraten deze Italiaanse beauty aantrof !Klassiekers staan in deze tijd van het jaar doorgaans binnen en dat geldt zeker voor auto's als deze, die feitelijk gewoon museumstukken zijn. 
Een verklaring voor het tochtje door de regenachtige straten van onze hoofdstad, kan gevonden worden in het feit dat de auto pas kort in Nederland op kenteken staat en nog geen maand z'n eerste Nederlandse eigenaar heeft. Wellicht is de auto hier gespot op weg naar z'n rustplaats. Hoe het ook zij: een bijzonder gezicht!Helaas liet het verkeer het niet toe om betere foto's te maken van dit prachtexemplaar. Het betreft een Alfa Romeo 6C 2500 – de laatste generatie van de modellijn dus – 'Freccia d' Oro' uit 1950. De eerste naoorlogse 6C liep tussen 1946 en 1951 680 keer van de spreekwoordelijke band, al zijn er vermoedelijk geen twee exact gelijkende exemplaren vindbaar. 


Bij Classic Park in Boxtel staat momenteel een soortgelijk exemplaar te koop. Die auto – een donkerrode – moet €269.900 opbrengen. ↓

Geen opmerkingen: