Powered By Blogger

woensdag 6 augustus 2014

Oranjesspeedboot heet Aldebaran (Videofilm)De splinternieuwe speedboot van Willem-Alexander 

Koning Willem-Alexander heeft een boot van meer dan een half miljoen euro aangeschaft. De Koning koos voor een Osprey 38 van het Nederlandse merk Wajer&Wajer. De vanafprijs van deze oranjeboot is 575 duizend euro exclusief btw.
Willem-Alexander neemt haar neemt de boot Aldebaran mee naar Griekenland, waar het nieuwe vakantiehuis van het Koningspaar wordt gebouwd.

Het schijnt dat Willem-Alexander zoveel eisen had, dat de uiteindelijke netto prijs van de luxeboot 800.000 euro werd. De Osprey 38 werd vorig jaar gelanceerd als nieuw vlaggenschip van de Nederlandse werf. Het bootje werd ontworpen door Vripack, dat bekend staat om hun strakke moderne designs. Aan boord van de 11,30 meter lange open boot passen 14 passagiers, genoeg ruimte voor de hele familie, een schipper en beveiliging de twee motoren zijn van Volvo en hebben elk 435 Pk.  De splinternieuwe speedboot van Willem-Alexander heeft een toepasselijke naam gekregen. 
De boot heet Aldebaran, zo is dinsdag bekendgemaakt. De naam verwijst naar de gelijknamige oranje ster in het sterrenbeeld Stier, dat tevens het sterrenbeeld is van zowel koning Willem-Alexander als koningin Maxima. Willem-Alexander kocht de ruim elf meter lange Osprey 38 om zich te vermaken bij zijn Griekse villa. De supersnelle boot is vooral geliefd bij de zeer vermogende jetset. Roman Abramovitsj zou er zelfs twee bezitten. De boot wordt gekenmerkt door zijn 'harmonieuze verhoudingen, vloeiende lijnen en het prachtige gebruik van teak en mahonie', schrijft de Friese fabrikant op zijn website. De maximumsnelheid bedraagt 45 knopen, ofwel 85 kilometer per uur. Er kunnen tot maximaal veertien passagiers aan boord.

 

 DE FORMULE 1 OP HET WATER ↓

  http://janwib.blogspot.nl/2014/05/de-formule-1-op-het-water.html

Geen opmerkingen: