Powered By Blogger

zondag 6 april 2014

Porsche Exclusive (De eerste Porsche 911 Video)


Aan de wieg van de Porsche 911

Video: Aan de wieg van de Porsche 911] Peter Falk stond ruim een halve eeuw geleden aan de wieg van de oer-911. Als lid van het ontwikkelingsteam reed hij met prototypes en bepaalde hij mede het uiteindelijke karakter van dit icoon. 
Wij spreken de meester tegen het decor van het Porschemuseum in Stuttgart en gaan met hem terug in de tijd toen fingerspitzengefühl de enige sensoren waren. Het volledige interview met Peter Falk staat in GTO 1, die nu in de winkel ligt.

 

Het jaarlijkse Techno Classica-feestje heeft z'n deuren al een week gesloten maar we krijgen toch nog wat moois voorgeschoteld. Wat te denken van deze rijk aangeklede Porsche 911 Turbo Cabrio?


Porsche vierde op het Essense Techno Classica het veertigjarig bestaan van de 911 Turbo. Een hele rits klassiekers werd van stal gehaald om dit heugelijke feit te vieren, van een 911 Turbo 3.0 uit 1976 tot een 911 917/30 racewagen. Voor moderner 911-genot zorgde deze grijze Turbo Cabriolet van de huidige generatie. Op zichzelf al een leuke verschijning, maar het exemplaar dat in Essen stond was net even specialer. 

 De Slate Grey-gespoten Duitser is een door Porsche Exclusive onder handen genomen exemplaar dat er met z'n speciale, rood leren interieur bijzonder fraai bij staat. Donkere koplampunits, waarachter bi-xenon pitten zich schuilhouden, en een subtiele dosis aluminium en koolstofvezel moeten van deze 911 het uithangbord van Porsches personaliseringsafdeling maken. Hoeveel euro's er in de aankleding zijn gestoken, meldt de afdeling voor het gemak niet.

Techno Classica-feestje ↓

Geen opmerkingen: