Powered By Blogger

zaterdag 9 maart 2013

VW Camperbus natuur en ontspanning (Videofilm)

Camperreis Eiffel-Moezel

Een lang weekend van vrijdag tot en met maandag en het was prachtig weer! We hadden geen echte plannen, we reden richting Eifel. De A2 is zo saai dat we bij Roermond de grens overgaan zijn gegaan en helemaal binnendoor zijn gereden dwars door de Duitse dorpjes. Onderweg bepalen we dat we naar de camperplaats in Blankenheim gaan en passeren enkele bezienswaardigheden.We stoppen bij de Kakushöhle, kalkstenen grotten waar in de prehistorie al mensen leefden. De Romeinen hebben zich er later ook gevestigd en enkele vestingmuren achtergelaten.
Het is een prachtig natuurgebied met steile rotswanden en dichte bossen, waar een wandeling is uitgezet en je onderweg een kijkje kunt nemen in de grotten.


We komen later aan in Blankenheim.
De camperplaats ligt op 5 minuten loopafstand van het dorp bij een klein meertje. Er is stroom, sani en verlichting en dat voor € 6,00 (stroom via de automaat). We lopen naar het dorp langs het meertje dat vol zit met goudvissen. Het dorp is klein maar heeft een oud centrum met 17e eeuwse vakwerkhuizen, resten van de stadsmuur met 2 poorten, een kasteel op de heuvel en leuke terrasjes en restaurantjes. Midden in het dorp onder de vloer van een oude boerderij ontspringt het riviertje de Ahr. Behalve de wandeling die wij maken door het dorp en naar het hooggelegen kasteel, zijn er in de omgeving veel wandelroutes uitgezet. Ik doe zelf nog een wandeling langs de Ahr en rondom het meertje. 's Avonds is het lekker relaxen met een boek in de warme avondlucht.

Later vertrokken we naar Twente om daar nog een paar dagen te genieten van de rust en de natuur, gewoon heerlijk ontspannen.

Prachtige film van de lente in Twente, van de Wederik. ↓ ↓


1 opmerking:

De Wededrik zei

Niet echt de Lente in Twente, maar wel prachtige natuur.