Powered By Blogger

dinsdag 13 november 2012

Nieuwe Lamborghini Aventador (Video)

 12 november 2012.      


Op de Autosalon van Parijs waren we toch lichtelijk teleurgesteld dat Lamborghini 'slechts' een gefacelifte Gallardo liet zien en de Aventador Roadster nog onder de pet hield. Anderhalve maand later maakt het merk dit alsnog goed: hier zijn de eerste foto's!
Z'n spirituele voorganger, de Murciélago Roadster, was zeer spectaculair maar had één groot nadeel: het was zo goed als onmogelijk om de kap te monteren en zodoende was de regenbui vaak al voorbij als het dakje eenmaal provisorisch vast zat. En was dat je gelukt, dan had je ook nog eens te maken met een aanbevolen topsnelheid die kelderde naar 160 km/h.
Lamborghini snapte dat dit toch niet helemaal de bedoeling kon zijn en levert de Aventador LP 700-4 Roadster met een dakpaneel dat 'binnen enkele seconden' te monteren is. Het dak is gemaakt van koolstofvezel en bestaat uit twee delen.
Aan de rest van de Aventador is niets veranderd, en gelukkig maar. De 6,5-liter V12 levert ook hier een vermogen van 700 pk en 690 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 3,0 seconden en de topsnelheid is 350 km/h. Het gecombineerde verbruik? Dat is 16,0 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 370 g/km.
De volgens het merk zelf 'spectaculairste Lamborghini ooit' komt in de zomer op de markt. De prijs is nu nog niet bekend.Geen opmerkingen: