Powered By Blogger

zondag 21 oktober 2012

Oldtimer-Beurs Historicar Duisburg (Video)DE OLDTIMERBEURS VAN HET RUHRGEBIET !

Zaterdag en zondag 20 en 21 oktober 2012 zijn  we naar de HistorieCar in Duisburg geweest. Na 115 kilometer rijden vanaf  de Hof van Twente brachten wij een bezoek aan de HistorieCar beurs, die werd gehouden in een gigantische stilgelegte staalfabriek in Duisburg.  Foto's Jan Wibbelink.  

Klik op de foto's voor een grotere afbeelding !Het was prachtig weer en het baste van de bezoekers.
Een feest voor alle Oldtimerfans van auto's, bromfietsen,
motoren, vrachtwagens en onderdelen. Een beleving voor jong en oud die je niet vergelijken kunt bij andere oldtimerbeursen.VOLVO 444Het ontwerp is geïnspireerd door de Amerikaanse auto's van dezelfde periode, bijvoorbeeld de Mercury van de vroege jaren '40. De PV444 baande de weg voor Volvo's ontwikkeling tot een succesvol personenauto fabrikant. Door zijn grote populariteit wordt de PV444 in Zweden gezien als de "volksauto" . Hij werd voorgesteld in 1944 in Stockholm maar de productie kwam pas na het einde van de Tweede Wereldoorlog op gang.

In 1956 was het de bedoeling dat de PV444 zou worden opgevolgd door de Amazon, maar vanwege de voortdurende vraag naar de PV444 en de veel hogere prijs van de Amazon, zag Volvo zich genoodzaakt de PV444-productie voort te zetten. Men besloot tot een grondige "update" en de 444 leefde voort in een sterk gemoderniseerde auto, de PV544, die enige jaren parallel aan de Amazone.Volkswagen KeverBouwjaar 1973, met de grote achterlichten ("Olifantsvoeten").
De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is de bekendste Volkswagen, de bekendste Duitse auto, en in het algemeen een van de bekendste auto's ooit. Tot 1967 werd hij Typ 1, 1200, 1300 genoemd (naar de motorinhoud in cc), maar in de volksmond werd hij, vanwege de vorm, kever genoemd, waarna de fabrikant die naam zelf ook ging gebruiken. 


Waarschijnlijk was de New York Times de eerste die de Volkswagen een Kever (Engels: Beetle) noemde.[bron?]. Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd van 1937 tot 2003 en is daarmee de langst en de meeste geproduceerde wagen op eenzelfde platform.Geen opmerkingen: