Gezoete
varkenshaas van de BBQ, super lekker !
Varkenshaas
die gemarineerd is in een zout/zoete marinade met knoflook en chili.
Daarna
lekker op de bbq (in een oven kan natuurlijk ook) en als laatste insmeren met
honing en appelazijn.
Want appel en varkensvlees, dat gaat te gek samen.
En
dan? Genieten maar.
Op de bbq echt één van de favorieten, ook omdat het
eigenlijk heel makkelijk is.
Dus, weg met die saaie speklap en leg dit mooie
malse stuk varken eens op de bbq, dat is gewoon super lekker !
Wat heb je
nodig ?
2
Varkenshazen
1/2
theelepel chilipoeder
5 tenen
knoflook, ontveld en geplet
5 eetlepels
ahornsiroop of honing
125 ml
sojasaus
1 theelepel
tijm
Voor de
laatste insmeer sessie:
1/2 eetlepel
honing
1/2 eetlepel
olijfolie
1 theelepel
dille
1 eetlepel
appelazijn
Maak een
avond voordat je gaat bbq-en een marinade door een paar scheuten olijfolie, de
sojasaus, ahornsiroop, tijm, chili en tenen knoflook bij elkaar in een bakje te
doen. Roer even door. Schenk de marinade in een afsluitbare diepvrieszak en leg
dan de varkenshazen hier in.
Zet een nacht in de koelkast.
Ben je klaar
om te gaan genieten ?
Laat de varkenshazen op kamertemperatuur komen. Steek de
briketten of kolen aan en maak de bbq gereed.
Zorg dat de bbq gereed is voor
indirect grillen.
Haal de varkenshazen uit de marinade en schroei de
varkenshazen in enkele minuten dicht boven direct vuur.
Leg ze dan op de
indirecte kant met de deksel op de bbq
Draai elke
paar minuten en bak ze tot ze de gewenste gaarheid hebben (circa 15 minuten).
Met een handige thermometer voor de BBQ houd je een temperatuur aan van circa
55 a 60 graden.
Maak ondertussen de saus om ze in te kunnen smeren door alle
ingrediënten in een kommetje te doen en even goed door te roeren.
Als de
varkenshazen bijna klaar zijn, of de juiste temperatuur hebben bereikt, leg je
ze op direct vuur en smeer je ze volledig in met de saus.
Draai ze elke 30
seconden en smeer ze in. Bak ze in totaal nog 2 minuten en leg op een plank,
schaal of bord met een stuk aluminiumfolie erop.
Laat het vlees even een paar
minuten rusten om alle sappen weer in evenwicht te brengen. Snijd daarna aan en
serveer in dikke plakken. Genieten maar!