Powered By Blogger

vrijdag 31 januari 2014

Biefstuk met stroganoffsaus


















De allerlekkerste saus bij een goede biefstuk
Deze stroganoffsaus is best eventjes werk maar kun je perfect voorbereiden zodat je hem op het moment suprême alleen even hoeft op te warmen. Dit vinden mijn vrouw en ik echt de allerlekkerste saus bij een goede biefstuk. 




Die goede biefstuk is overigens ook erg belangrijk
Ga gewoon naar de slager (niet de supermarkt) en haal 4 goede kogel of ossenhaas biefstukken.
Eigenlijk ben je nu al klaar. 
Wil je er toch nog iets bij serveren houdt het dan simpel en maak er een lekkere salade bij en frituur wat aardappelkroketten.
Hmmmmmmm super lekker….. ik krijg er nu alweer zin in! 

Ingrediënten (3 à 4 personen) 

4 biefstukken à 150 – 200 gram (kogel of ossenhaas) 
Bakje champignons 
2 paprika’s (rood en groen) 
2 grote uien 
2 tenen knoflook 
klein blikje tomatenpuree 
1/2 runderbouillon blokje 
Paar druppels worcestersaus en tabasco 
Bekertje slagroom, 125 ml 
Paprikapoeder
Pepertje (let op! Pittig, dus niet teveel)
Zout en peper

Bereiding: 

Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier of een speciaal borsteltje. 
Je mag de champignons nooit afspoelen onder de kraan omdat ze zich dan volzuigen met water! 
Verwijder het steeltje van de champignons en snijd ze in plakken. 
Was de paprika en snijd ze in middelgrote stukken. 
Pel de ui en knoflook. 
Snijd de ui in dunne halve ringen. 
Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de ui en paprikapoeder tot de ui zacht is. 
Zet het vuur iets hoger en voeg de paprika’s en champignons toe. 
Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit ook even mee.
De champignons laten veel vocht los en dit is nodig om de groenten verder in gaar te stoven. 
Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur alle groenten zacht smoren.
Voeg dan de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe en bak even kort mee. 
Breng de saus verder op smaak met peper en zout en de overige ingrediënten en voeg eventueel nog een scheutje melk toe. 
Op het laatste moment kan de slagroom erbij. Warm alles goed door elkaar. 

Stroganoffsaus 
Houd de saus warm als je de biefstukken gaat bakken of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast voor later. 

Biefstukken
Dep de biefstukken droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. 
Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter. 
Bak de biefstukken op middelhoog vuur tot ze de gaarheid hebben die je wenst. 
Druk met je vinger op het vlees om dit te bepalen. Veert het vlees nog erg terug is het nog rauw, is het vlees stevig en weinig veerkrachtig is het doorbakken. 
Beweeg de biefstukken contant zodat ze niet kunnen aanbranden. 
Haal ze uit de pan en laat ze circa 5 tot 10 minuten rusten in aluminiumfolie. 
Het is belangrijk om het vlees even te laten rusten in aluminiumfolie zodat alle vleessappen zich goed kunnen verdelen en het vlees malser wordt. 

Serveer de biefstuk met de stroganoffsaus en eventueel met wat salade en aardappelkroketten.
Super lekker 
Natuurlijk hoort hier ook een lekkere rode wijn bij !

woensdag 22 januari 2014

Maserati 100 jaar jubileum MECC Maastricht (Videofilm)


100 jarig Maserati jubileum uitgebreid belicht tijdens Interclaccics & Topmobiel 

 100-jarig Maserati jubileum werdt uitgebreid belicht tijdens InterClassics & TopMobiel 2014 Maastricht, 10 oktober 2013 – Tijdens oldtimerevenement InterClassics & TopMobiel, van 17 t/m 19 januari 2014 in MECC Maastricht, werdt het 100-jarig jubileum van het Italiaanse automerk Maserati uitgebreid belicht. Hiermee is ‘100 Jaar Maserati’ dit jaar één van drie beursthema’s. Mede door de rijke geschiedenis van Maserati heeft de organisatie voor dit beursthema gekozen. ‘Gedurende de 100 jaar die Maserati nu bestaat, heeft dit toonaangevende automerk interessante veranderingen en ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor het is uitgegroeid tot een icoon in de autowereld.






 Het merk heeft de afgelopen eeuw zeer zeker niet stilgestaan’, aldus Erik Panis, Manager Exhibitions van MECC Maastricht.
Historie Maserati Het automerk is in 1914 door de zes gebroeders Maserati opgericht. Van medio de jaren twintig tot de jaren vijftig spitsten de broers zich toe op de productie van raceauto’s. Met name de beroemde Tipo 26, 250F en de Birdcage waren zeer succesvol. Aan het eind van de jaren vijftig zijn ze ook met de bouw van straatauto’s gestart. 
Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !



Het merk bouwde gedurende de jaren zestig en zeventig een reputatie op als producent van exclusieve GT’s. Doordat Citroën het merk in de jaren zeventig overnam, was de hydraulische techniek van Citroën vanaf dat moment in de auto’s terug te vinden. Eind jaren zeventig nam De Tomaso het bedrijf over. Met de ontwikkeling van de Biturbo in 1982, maakte hij met merk bereikbaar voor een groter publiek. Later werd de fabriek onder management van Ferrari geplaatst. 




Het eerste model onder hun bewind was de 3200GT, welke een acht cilinderbiturbomotor had. Daarna werd er overgegaan op conventionele motoren zonder turbo’s. Deze zijn in de huidige modellen nog te vinden. Recent is Maserati toegevoegd aan Alfa Romeo binnen de Fiat-groep. Maar liefst 30 zeer exclusieve Maserati’s zijn tijdens InterClassics & TopMobiel te zien.




Exclusief voor dit evenement stelt het Haagse Louwman Museum één van hun topstukken, namelijk de Maserati 8CM Monoposto Grand Prix Car, beschikbaar. 
Ook konden de bezoekers van InterClassics & TopMobiel de Tipo 26↑aanschouwen. Maserati 8CM Monoposto Grand Prix Car In deze eerste Monoposto (eenzitter) van Maserati reden de beste coureurs aller tijden, waaronder Tazio Nuvolari, Raymond Sommer en Piero Taruffi. Laatstgenoemde behaalde met deze racewagen een derde plaats in de Coppa Acerbo . Een reglementswijziging in 1933 maakte de auto ongeschikt voor de Grand Prix. Sinds 1988 is dit topstuk in het bezit van het Louwman Museum

 Inmiddels is de wagen naar zijn oorspronkelijke eenzittervorm teruggebracht.   Tipo 26 De Tipo 26 is de eerste door Maserati gebouwde racewagen. Niet alleen werd deze auto in 1926 gebouwd, ook werd er in dit jaar voor het eerst mee geracet. Door de uitstekende specificaties, werden er destijds al topsnelheden van 180 tot 200 kilometer per uur mee bereikt. Nadat Anthony Hartley de wagen met originele onderdelen renoveerde, namen J. Cumming en Ronald Gunter in 1934-35 in Groot-Brittannië ermee deel aan de Southport en Saltburn strandraces. 
Foto's Jan Wibbelink. 
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !




























InterClassics & TopMobiel InterClassics & TopMobiel is het grootste oldtimerevenement van de Benelux en vond plaats van 17 t/m 19 januari in MECC Maastricht

















 De mooiste en meest exclusieve voertuigen in de Benelux, maar ook alles op het gebied van onderdelen en automobilia en de thema’s ‘100 jaar Maserati’, ‘Mustang Big Screen Heroes’ & ‘Pre War Race Legends’ maken het evenement een must voor de oldtimerliefhebber. Dit alles op een record oppervlakte van maar liefst 33.000 m²

vrijdag 10 januari 2014

Vispotje janwib


Vispotje van stevige vis

Ingrediënten:           1 Kleine ui. 
                                  2 Paprika,s
                                  2 eetlepels Olie.
                                  300 gram Aardappelen.
                                          1 blikje gesneden Tomaten.
                                      1 blokje Tuinkruiden bouillon.
                                      1 kleine Chilipeper of 
                                      1/2 theelepel   Chilipoeder.                       
                                       200 gram Visfilet van stevige vis.
                                       Peper en Zout.

Bereiding:                   

Maak de Ui en de Paprika schoon en snijd de Ui in snippers. 

Snijd de Paprika en de Aardappels in blokjes. Fruit de Ui de paprika en de Aardappelblokjes 3 minuten in de olie.

Voeg de het Bouillonblokje de gesneden Tomaat de Chilipeper en iets water toe en stoof het geheel met de deksel op de pan in 12 minuten gaar. 

Snijd de Vis in blokjes en bestrooi het met Peper en Zout en voeg de laatste 5 minuten de Vis toe. 
Maak het geheel op smaak met Peper en Zout. 

Het gerecht is voor 2a 3 personen en Super Lekker.