woensdag 25 september 2019

Een nieuwe betaalbare Bugatti ! (Video)Deze ‘betaalbare’ Bugatti was wél snel uitverkocht

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering dat sommige verzamelaars achter het net vissen als ze er niet als de kippen bij zijn. Niet bij Bugatti. Mits je een enorme zak geld kunt meenemen, mag je een Chiron kopen. 


Schitterend Bugatti festival in Molsheim 
https://www.janwibbelink.nl/2019/01/schitterend-oldtimer-festival-in.html

Er zijn nog 100 build slots beschikbaar. 
Je zou zeggen dat mensen wiens salaris bestaat uit één Chiron per dag (wat er meer dan 500 zijn) wel oren hebben naar de extreme supercar. Dat blijkt tegen te vallen.


Niets is minder waar. In de ongeveer drie maanden tijd dat je een Bugatti Baby II kon bemachtigen, is hij nu uitverkocht. 

Bugatti festival in de Elzas (Foto's Jan Wibbelink) 
https://www.janwibbelink.nl/2018/09/een-schitterend-oldtimer-festival-in.html

Lukt het Bugatti dan niet om een auto in korte tijd uit te verkopen? Jawel hoor! 
De Bugatti Baby II is nu al niet meer beschikbaar omdat hij uitverkocht is. 

De Baby II mag dan een verkleind Bugatti-model zijn, vooral bedoeld als kinderauto, er is vanuit Molsheim kosten noch moeite gespaard om ook dit de Bugatti onder de trapauto’s te maken. 
Zo is het helemaal geen trapauto maar wordt de 230 kg zware Baby II voortgestuwd door een elektrische motor – mét regeneratief remmen! 
De carrosserie is een 3D-geprinte versie die alle details van de Bugatti Type 35 probeert na te bootsen, de banden zijn van Michelin, het Bugatti-embleem is van zilver. Bovendien is het een knipoog naar een originele ‘kiddie-car’ van Ettore Bugatti zelf. 
Redenen om geen cent te besparen op de Baby II: het geheel kost 33.000 euro. Ja, dat klopt. Even duur als een Mercedes A-Klasse. 

Klinkt als een economische flop, toch ?

Niets is minder waar. In de ongeveer drie maanden tijd dat je een Bugatti Baby II kon bemachtigen, is hij nu uitverkocht. Geen opmerkingen: