zaterdag 25 februari 2017

De snelste Porsche (VideoFilm)Porsche Panamera Turbo SE-Hybrid

 Porsche trekt vandaag een verrassing uit de hoge hoed. Digitaal trekken de heren uit Stuttgart het doek van de Panamera Turbo S E-Hybrid, de krachtigste Panamera ooit!
Porsche heeft blijkbaar voor de Autosalon van Genève meer Panamera-nieuws in het vat zitten dan gedacht. Naast de Sport Turismo-variant (shooting break) van zijn vijfdeurs exoot brengt het merk de Panamera Turbo S E-Hybrid mee naar de Zwitserse autobeurs!
Waar Porsche in de Panamera 4 E-Hybrid een V6 aan een elektromotor koppelt , maken in de Turbo S E-Hybrid een 550 pk sterke 4,0-liter V8 en een 136 pk sterke elektromotor kennis met elkaar. 

 Die samenwerking resulteert in de krachtigste Panamera die Porsche ooit heeft gemaakt. Het totaalvermogen ligt op een verre van misselijke 680 pk en 850 Nm koppel. Het achterin geplaatste accupakket heeft een capaciteit van 14,1 kWh en is in zes uur vol te laden.
 Een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h is in een kleine 3,4 tellen alweer achter de rug. 
De topsnelheid ligt op 310 km/h. Het gemiddeld verbruik moet - het is ten slotte een plug-in - op 2,9 l/100 km liggen. Een PDK-bak met acht verzetten verdeelt het vermogen over alle vier de wielen. In volledig elektrische modus moet een afstand van 50 kilometer te rijden zijn.

Geen opmerkingen: